Rabiye Kurnaz vs. George W. Bush

🇩🇪 TYSKE FILMDAGE: Andreas Dresen har igennem sin lange filmkarriere ofte portrætteret almindelige mennesker i ualmindelige omstændigheder. Således også i den prisbelønnede ’Rabiye Kurnaz gegen George W. Bush’, der baserer sig på autentiske begivenheder. I november 2001 bliver tysk-tyrkiske Murat Kurnaz arresteret i Pakistan for mistanke om terrorvirksomhed. Han overføres til den berygtede amerikanske fangelejr Guantánamo, og selvom hans uskyld hurtigt bliver bevist, forbliver han i fangenskab. I mellemtiden indleder Murats mor, Rabiye, en opslidende og næsten håbløs kamp for at få sin søn løsladt. Sammen med menneskerettighedsadvokaten Bernhard Docke anlægger hun sag mod den amerikanske regering. Det modige skridt katapulterer den tyrkiske husmor fra rækkehuset i Bremen direkte ind i verdenspolitikken. Det er tungt politisk stof, men Andreas Dresen formår at omsætte det til en varm og dybt humanistisk – og såre humoristisk – fortælling.

🎫 KØB BILLETTER HER!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s