The Cave

PREMIERE DEN 9. JANUAR – KØB BILLETTER HER

Oscar-nominerede Feras Fayyad (De sidste mænd i Aleppo) er tilbage med endnu et gribende filmisk værk fra Syrien – endda med feministisk kant. Filmens hovedperson er den kvindelige børnelæge Dr. Amani Ballour, som trods daglige bombardementer og kronisk mangel på udstyr og medicin får det hele til at hænge sammen på det underjordiske hospital i Ghouta udenfor Damaskus. Hun og kollegerne Samaher og Dr. Alaa har tilkæmpet sig retten til at praktisere på lige fod med de mandlige læger – og på anderledes lige vilkår, end hvad der ville være muligt, hvis de havde arbejdet i det patriarkalske system, som hersker over jorden. ‘The Cave’ vandt publikumsprisen, The Grolsch People’s Choice Documentary Award, på filmfestivalen i Toronto.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s