The Borrowed Dress

SE FILMEN TIL SYRISKE FILM DAGE / BESTIL BILLETTER HER

Vi følger 80-årige Susu, hvis syv børn er flygtet fra Syrien. Selv må hun flytte fra Damaskus til Dubai til sin datters familie. Imidlertid har hendes anden datter fået asyl i Norge, og Susu rejser til Beirut for at tage afsked og se hende for måske sidste gang. Datteren er nødt til at efterlade sin teenage-søn i Beirut som illegal flygtning, men kan hun det for sin egen sikkerhed? Alt imens længes Susu efter sit hjem i Damaskus, hvor hun ønsker at dø i det hus, hun har skabt med sin familie gennem 50 år. En gribende fortælling i menneskelig øjenhøjde omkring identitet og om at blive stillet overfor en række umenneskelige valg, der er uden for egen kontrol, og som skal tages midt i en disharmoni mellem følelser og barsk logik i forhold til alt det man efterlader bag sig, kontra at redde sit liv. I et interview til Alarabiya tv fortæller instruktøren Leen Al- Faisal, at denne dokumentar er baseret på en virkelig historie, der omhandler hende og hendes familie, selv de medvirkende i filmen er Leens familiemedlemmer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s