Der Trafikant

SE FILMEN TIL TYSKE FILMDAGE

Rollen som Sigmund Freud i ’Der Trafikant’ skulle blive en af Bruno Ganz’ allersidste. Og skuespillerens milde, varme udstråling passer perfekt til rollen som den ældre psykoanalytiker, der er fast kunde hos en revolutionært anlagt kioskejer i 1930’ernes Wien. Her møder han og bliver venner med den unge Franz, der er kommet til den østrigske hovedstad for at stå i lære som tobakshandler. Da Franz forelsker sig ulykkeligt i varieté-danseren Anezka, må han søge hjælp hos Freud, der må indrømme, at kvinderne er lige så svære at få greb om for ham, som de er for hans unge ven. Hitlers Anschluss får dog snart overskygget de private og personlige problemer, og hver især må filmens personer gøre op med sig selv, om de skal blive eller flygte.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s