Mackie Messer: Brechts Dreigroschenfilm Trailer

SE FILMEN TIL TYSKE FILMDAGE

Bertolt Brechts klassiker ’Laser og pjalter’ (også kendt som Tolvskillingsoperaen) med musik af Kurt Weill citeres i ‘Babylon Berlin’. Holdt man af denne serie, skal man nok finde nydelse i filmen her, som både gennemspiller scener fra musikteaterstykket og fortæller historien om Brechts genvordigheder med filmatiseringen af samme. Teaterstykket om vaneforbryderen Macheath, der stikker af med tiggerkongen Peachums datter Polly, var en kæmpesucces ved premieren i 1928, og den burde være blevet en regulær crowdpleaser på film. Men Brecht var netop ikke nogen pleaser. Han var først og fremmest fokuseret på at levere et stærkt politisk statement, og projektet var dømt til at kuldsejle. I sidste ende blev det dog trukket i land af instruktøren Georg Wilhelm Pabst, men Brechts version havde sikkert været sjovere – i alle fald at dømme ud fra Joachim A. Langs sprælske og vittige livtag med historien, hvor Brechts egne ord er lagt i munden på den fremragende Lars Eidinger, der spiller hovedrollen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s