Kusama

PREMIERE DEN 17. OKTOBER 2018

Yayoi Kusama er verdensberømt for sine polka-prikkede kunstværker. Den gribende film fortæller kunstnerens historie tilbage fra opvæksten, hvor moderen konfiskerede det åbenlyst talentfulde datterens pensler og papir, mens barnets kunstneriske profil langsomt tog form – også med afsæt i de hallucinationer, som hun allerede i en tidlig alder led af. Vi følger hende i 1960’ernes New York, hvor hun levede i skyggen af mandlige kunstnere, som plankede hendes idéer. Og så oplever vi hende naturligvis på nærmest hold hjemme i Japan, hvor hun har atelier ved siden af det psykiatriske hospital, hvor hun sover om natten – skærmet af fra verdens tummel.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s