Feministen

PREMIERE DEN 3. OKTOBER

Gudrun Schyman er et feministisk fyrtårn. I 1993 blev hun leder for Vänsterpartiet i Sverige, men 10 år senere måtte hun gå af i utide og under stor dramatik. Herefter dannede hun Feministisk Initiativ, som nu har afdelinger over hele Sverige, søsterpartier i Danmark, Norge og Finland og en plads i Europa Parlamentet. Schyman er for længst skrevet ind i historiebøgerne og er i dag et ikon for svensk feminisme. Men hendes egne dæmoner har også stået i vejen. Vi får et indblik i det, der har formet Gudrun Schyman, inklusive opvæksten med en alkoholiseret far og hendes voksende problemer med at få den private person og den offentlige person til at mødes.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s