Michael Strunge: Væbnet med ord og vinger

PREMIERE DEN 11. JANUAR 2018

Søndag den 9. marts 1986 kastede digteren Michael Strunge sig ud af sit vindue fra sin lejlighed på 4. sal på Østerbro. Han blev 27 år gammel. Mere end 30 år efter vender han i VÆBNET MED ORD OG VINGER tilbage og fortæller om sit liv fra himmelperspektiv – om opvæksten i forstaden Hvidovre, hans drømme om at blive som idolerne Rimbaud og Bowie, hans gennembrud som digter og hans forhold til punk, musik, kunst, politik, kærlighed og ikke mindst døden.

Gennem interviews med mennesker som personligt kendte Strunge – kærester, venner og kollegaer – tegner VÆBNET MED ORD OG VINGER et billede af mennesket Michael Strunge og hans rejse til centrum af en ny generation af digtere i starten af 80’erne, hvor han blev et spejl for netop denne generations identitet og livsform, mens han kæmpede med maniodepressivitet og angstpsykotiske anfald, der i sidste ende slog ham ihjel. I en kombination af digterens recitering af egne digte tilsat instruktørens visuelle fortolkninger tegner filmen også et billede af Strunges kunstneriske indsats, hvor hans digte og prosa i vid udstrækning lever videre i unge generationer langt ud over den tid, hvori de blev skabt.

MUSIK: Jacques Pedersen, Povl Kristian, Peter Peter

PRESSEN SKREV

“…Torben Skjødt Jensen har skabt den definitive dokumentarfilm om digteren Michael Strunge” – cphculture.dk

“Livsbekræftende og bevægende dokumentar om Michael Strunges liv går bag om myten og når ind til en forunderlig eksistens” – Filmmagasinet Ekko

“Væbnet med ord og vinger er en hjerteskærende og vedkommende dokumentar, der yder en af de største litterære personligheder i dansk historie retfærdighed” – Ordet

“Et ærligt og aldrig sukkersødt portræt” – Magasinet Liv

“Torben Skjødt Jensen har lavet et fabelagtigt portræt af en uundgåelig poet og et skrøbeligt menneske. Filmen lader heldigvis aldrig Michael Strunges død skygge over hans liv, og Væbnet med ord og vinger er en rørende og underholdende hymne til netop det” – Kinosaur

“’Væbnet med ord & vinger’ er en levende og personlig portrætdokumentar om Michael Strunge fortalt igennem dem, der kendte ham bedst” – Soundvenue

TRAILER:

SOCIAL:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s