Square – not square

En helt vild filmoplevelse – langt, langt bedre end jeg havde ventet, og jeg havde da ventet et og andet af sådan en Guldpalmevinder.

Claes Bang er jo fuldstændig fantastisk som museumsdirektør – i det hele taget er castingen suveræn. Jeg genkendte Dominic West‘s stemme, før jeg så ham. For jeg har nemlig set The Affair… Og Elisabeth Moss er som altid uudgrundelig og irriterende!

Filmen formår at sætte spot på stort set ALLE de problemer, vi slås med for tiden i vores moderne samfund, uden at det på noget tidspunkt forekommer søgt eller anstrengt. Jeg troede simpelthen ikke, det var muligt!

Alle, der arbejder enten med kunst og kultur eller med at promovere noget, der ikke er en vare, må have krympet sig sammen med mig – jeg ved ikke, om jeg nogensinde igen kan sidde og diskutere, hvad impact den eller den strategi vil have på sociale medier uden lige at sende en tanke til “The Square”. Hvis det kan få mig til at tage mig selv lidt mindre alvorligt i situationen, er det jo en god ting!

Hvis man skal nævne noget helt andet godt om filmen, så er det dens meget originale lydside og dens enerverende måde at “beskære” billedet på. I kender det, når man sidder og prøve at kigge om hjørnet på lærredet? Sådan er det tit i “The Square”, og det virker fantastisk.

Hvis du arbejder med kunst eller kultur, er du simpelthen nødt til at se denne film. Hvis du ikke gør, ku’ du såmænd godt se den alligevel. Læs fx her hvorfor.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s