Stalin’s Couch

VISES PÅ FRANSKE FILM MANDAGE

Fanny Ardant er bedst kendt som skuespiller, men hun er faktisk også en ferme og rutineret instruktør. Det kan man forvisse sig om med ‘Le divan de Staline’, hvor hun formår at få Gérard Depardieu til at spille på hele registret i rollen som Josef Stalin. Den sovjetiske diktator skal sidde model for en kunstner, og filmen følger hele den kunstneriske proces. Samtidig oplever vi Stalins natlige rollespil og eskapader med elskerinden (spillet af Emmanuelle Seigner), hvor de blandt andet ‘leger?’ psykoanalyse – med hende i rollen som Sigmund Freud. Filmen er baseret på en roman af Jean-Daniel Baltassat.

Filmens soundtrack har musik af Shostakovich, Verdi og Mozart, som du kan høre på Film & Musik bloggen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s