Chez Nous

VISES TIL FRANSKE FILM MANDAGE

Lucas Belvaux’ fermt instruerede og stærkt spillede samtidsdrama har Emilie Dequenne i hovedrollen som en sygeplejerske fra en lille by i det nordlige Frankrig. Ledelsen af et højre-populistisk parti (som slægter på Front National på helt op til den blonde partileder, der kunne være snydt af næsen på Marine Le Pen) leder efter en spidskandidat til borgmestervalget, og den unge, naive kvinde synes perfekt til rollen. Eneste problem er at hendes holdninger – inklusive fremmedfjendskheden – er mere tillærte end dybtfølte. Samt at hun plejer et forhold til en ung mand, hvis indre svinehund er ved at bringe ham på kant med loven. Filmen havde fransk premiere få måneder før valget og nød godt af den ekstra opmærksomhed, der følger, når Front National klager over bagvaskelse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s