Virkeligheden>fantasien

 

I kender godt det, når I læser en god roman igen eller ser en filmatisering af en velkendt bog? Og det ikke gør spor, at I kender hele handlingen og slutningen, for den er bare så god, og det hele er faktisk lidt spændende alligevel?

Sådan er det at se ‘En Fremmed Flytter Ind‘ af den helt åndssvagt dygtige instruktør Nicole Horanyi, der også instruerede en anden dokumentarfilm, som jeg var vild med, nemlig Motley’s Law.

Filmen her er blevet til i samarbejde med teamet bag podcasten Third Ear, som jeg har fulgt i en del år. Derfor kendte jeg også udmærket historien om Casper Rieper-Holm. Hvis du aldrig har hørt om Casper, så gør lige dig selv den tjeneste at google ham…

Nicole Horanyi bruger alle mulige crazy og overraskende trick i sin film, og de virker alle sammen. Næsten alle de medvirkende spiller sig selv, bortset lige fra Casper Rieper-Holm, altså. Filmens anden hovedperson Amanda spiller sig selv så overbevisende, at man tror, hun er en skuespiller. Hvis du syntes, det lød åndssvagt, så se filmen. Den har premiere i Grand på torsdag.

Forpremieren fyldte Imperial-biografen to gange en mandag aften. Det er godt nok flot for en dokumentarfilm baseret på en podcast – taget i betragtning, at jeg jævnligt møder folk, der ikke ved, hvad en podcast er.

***

Néné er fast gæste-blogger på Grand-bloggen og blogger desuden på sin egen blog her. Hun har også en podcast om sprog her.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s