Arlette – en historie vi aldrig må glemme

Arlette Andersen overlevede som ung jødisk pige et års fangenskab i nazisternes værste udryddelseslejr Auschwitz – og efterfølgende to barske dødsmarcher. Da hun vendte hjem til familien i et befriet Paris i sommeren 1945 var hun kun optaget af én ting – at vende tilbage til et normalt liv. På trods af tallet 74.853 tatoveret på sin arm lukkede Arlette Andersen ikke op for sine oplevelser som KZ-fange – indtil foråret 1990, hvor hun sagde ja til at fortælle sin historien for første gang. Arlette Andersen følte sig provokeret over politiske kræfter, der påstod, at Holocaust og Auschwitz blot var en detalje i historien. Det satte hende i gang med at holde foredrag. Det blev til 426 foredrag, inden hun i foråret 2015 måtte stoppe. Komponist Knud Møller har lavet musikken til en film med en mission og et håb om, at det aldrig må ske igen. NB: Filmen er tekstet på dansk, så den kan ses af både døve og hørehæmmede.

Filmen er delvist crowdfundet på Booomerang. Den officielle hjemmeside ligger her og Facebook siden her.

TRAILER:

PILOT:

SOCIAL:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s