Manifesto

PREMIERE DEN 24. AUGUST

Cate Blanchett har et bredt spænd af roller på sit CV, fra Bob Dylan i ’I’m Not There’ til den lesbiske Carol i filmen af samme navn fra sidste år. Her kan hun nydes i intet mindre end 13 forskellige roller. ’Manifesto’ er skrevet og instrueret af kunstneren Julian Rosefeldt, der har castet Blanchett i roller som blandt andet en hjemløs, skolelærer, punker og nyhedsjournalist. Filmens handling er drevet af Blanchetts monologer, som består af udpluk fra nogle af historiens største kunstneriske manifester. Her indgår blandt andet citater fra futurismens og dadaismens manifester, men også Lars von Trier og Thomas Vinterbergs ’Dogme 95 Manifesto’ og tekstbidder fra Jim Jarmusch er med. Dele af materialet har været udstillet som installation verden over, bl.a. i Aarhus.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s