Cezanne og Zola

VISES TIL FRANSKE FILM MANDAGE

Guillaume Canet og Guillaume Gallienne spiller de to franske legender: Forfatteren Émile Zola og maleren Paul Cézanne. Som teenagere deler de alt: Håb, tvivl, ambitioner og drømmen om berømmelse og rigdom. At Paul Cézanne kommer fra en rig familie og Émile Zola fra en fattig, gør ikke nogen forskel. Sammen forlader de Aix-en-Provence til fordel for Montmartre og Batignolles, hvor de udlever bohemelivet med kvinder, absint og kultur. Men deres liv former sig forskelligt, og mens Émile får mere og mere succes med sine bøger, har Paul sværere ved at slå igennem som billedkunstner. ‘Cezanne og Zola’ er med hele vejen – fyrre år kendetegnet af gensidig beundring, dybt venskab og stedse mere rivalisering.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s