Marija

VISES TIL TYSKE FILMDAGE

Marija (Margarita Breitkreiz) er en ung, ukrainsk kvinde, der arbejder som stuepige på et hotel i Dortmund. Hun drømmer om at åbne sin egen frisørsalon og lægger penge til side hver måned, men da hun uden varsel fyres, synes drømmen pludselig meget fjern. Marija forsøger derefter lykken i Dortmunds immigrantmiljø. Først går hun til hånde (og lidt til) for en tyrkisk gangster for så at få et job som oversætter for en tysk lykkeridder, der er mellemmand for et større byggeprojekt finansieret af to lyssky russiske forretningsmænd. Heller ikke det eventyr spænder dog af, som Marija havde håbet, men hun giver ikke op af den grund. Man skulle ikke tro, at der var tale om en debutfilm, for instruktøren Michael Koch behersker både socialrealisme, spændingskurver og en helt Dardenne’sk intensitet i kameraarbejdet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s