Ama-san

VISES PÅ CPH:DOX

I over 2000 år har de kvindelige dykkere på den japanske halvø Ise levet af og med havet i en symbiose, som ‘Ama-San’ giver liv i smukke og sensitive billeder. Hver dag indledes med en beskeden bøn, men om aftenen nyder de aldrende kvinder frugten af dagens hårde, fysiske arbejde når de samles i muntert lag om at tilberede de friske fisk og spise ved langborde, hvor snakken, sangen og latteren går lystigt – også selvom de gæve kvinder er godt oppe i 60’erne. Synet af ildfluer i natten, det azurblå vand og den forunderlige verden under overfladen fremmaner et nærmest magisk univers af liv i portugisiske Cláudia Varejaos umådeligt smukke film, der nok skal få maverne til at knurre i biografen. Men som samtidig anerkender både kvindernes stoiske slid og de diskrete variationer i deres årtusindgamle arbejdscyklus.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s