Jaha’s Promise

VISES TIL CPH:DOX

Som de fleste andre piger i Gambia blev Jaha Dukureh omskåret, da hun var helt lille. Ægteskabet blev arrangeret, da hun var otte, og som 15-årig blev hun gift med en 40-årig mand i New York. ?Jaha’s Promise? er en gribende fortælling om en ung piges kamp for sin egen krop, om at have modet til at konfrontere sin far, politikere og det omkringliggende samfund. Et yderst vigtigt politisk vidnesbyrd i en verden, hvor over 200 millioner kvinder lever med katastrofale konsekvenser af omskæring, som fortsat praktiseres i 30 lande. Historien om Jaha er således en historie om utallige kvinders lidelser – og om en enkelt kvinde med modet til at konfrontere et globalt tabu, der som få andre emner kan dele vandene. En stærk film om en endnu stærkere ung kvinde, og en oplevelse, der sidder i krop og sind, længe efter man har forladt biografsalen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s