Néné bli’r poetisk

I et smart og fremsynet samarbejde tilbyder Grandteatret og Boghallen en fiks lille poesi-deal. Køb en digtsamling i Boghallen og tag den med i Grand, så får du 15 kr. i rabat på billetprisen til Paterson. Jeg tror, vi vil se mere af den slags kulturmix i fremtiden. Køber du Yahya Hassans digtsamling af samme navn, kan du være vildt hip og vildt uhip på samme tid – dét er da appellerende?

Jarmusch‘ Paterson handler om at huske poesien i hverdagen. Men den handler også mere konkret om poesi, da næsten alle medvirkende enten selv skriver digte eller i det mindste holder af dem. Paterson, filmens hovedperson, spillet af Adam Driver, er en stilfærdig buschauffør, der skriver digte i en notesbog – både i pauser på arbejdet og derhjemme i kælderen, mens hans krea-kone huserer i overetagen. På en eller anden måde støver han også andre mennesker op, der skriver digte. Det har de nogle ret sjove samtaler om. Når du har set filmen, ved du, hvad jeg mener med: AHA!

Jeg elsker elsker elsker den film!

At Paterson i den grad appellerer til kunstneriske sjæle så jeg med egne øjne, da jeg genså den her i weekenden – et par rækker bag mig sad en af Rigets fineste digtere, Søren Ulrik Thomsen. Jeg burde nok have spurgt ham bagefter, hvad han syntes om filmen, men jeg kender ham ikke, så det faldt mig ikke naturligt.

Jeg har ikke selv reolen polstret med digtsamlinger, men SUT’s Rystet Spejl rørte mig virkelig, og jeg har læst digtene deri adskillige gange. Men nu kan jeg ikke finde den – er det DIG 👉, der har lånt den???

***

Néné er fast gæste-blogger på Grand-bloggen og blogger desuden på sin egen blog her.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s