Néné går i Grand og bliver bange!

Jeg har set Tom Fords nye film “Nocturnal Animals” – på dansk “Natdyr”. Og uha da, den er uhyggelig! Hvis du kan lide en god og virkelig flot filmet thriller, hvor plottet faktisk hænger sammen, så er det en film for dig.


Til gengæld, hvis du skræmmes let og får mareridt ved tanken om at møde en hillbilly psykopattype på en landevej i Texas, så skal du nok holde dig langt væk!

Tom Ford blev kendt som kreativ direktør for store modehuse, og dette er kun hans anden film. Jeg må indrømme, at jeg er ret imponeret. Den er meget flot, rent teknisk, hvilket nok afspejler hans fortid i modebranchen, hvor intet er okay, før det er perfekt.

Noget, der måske afslører hans fortid, er hans utilslørede had til “kunsttyper” – altså de mennesker, der arbejder og handler med moderne kunst. Han er helt ude på overdrevet her, hvilket måske trækker filmen lidt ned. Indledningen, der afspejler denne antipati, er spektakulær på den ubehagelige måde, og antyder intet om, hvilken film det er, vi skal til at se. Bare så du ikke forlader biografen efter de første 3 minutter…

Der er godt skuespil all round, flere af dem kendt af os, der ser mange tv-serier. Fx Michael Shannon fra Boardwalk Empire. Amy Adams og Jake Gyllenhaal spiller de to utroligt fotogene hovedroller. Laura Linney er fantastisk i en lille birolle.

Det kunne nemt være kammet over i tyk kunstmiljø-satire eller i lutter pænhed, men fordi manuskriptet er så godt, og der spilles godt i alle roller, så synes jeg faktisk, at det er en thriller over gennemsnittet. Som mange gode film har denne også et romanforlæg, nemlig Tony and Susan af den nu afdøde amerikanske forfatter Austin Wright – som jeg aldrig havde hørt om.

Der bringes mange vigtige temaer op, men jeg blev ikke helt overbevist om filmens kunstneriske kvaliteter, selvom der er mange elegante henvisninger både internt i filmen og til andre film – sikkert også en del, jeg ikke havde blik for. Videoen herunder skal du IKKE SE, hvis du vil se filmen, for det er en total SPOILER. Men det er interessant, BAGEFTER, at høre Ford forklare den mærkelige indledning, blandt andet.

Og, ham stjernepsykopaten, isnende spillet af Aaron Taylor-Johnson, kan du få indtryk af i klippet herunder. (Det her klip kan du godt se, ingen spoilers, bare uhygge 😎 )

***

Néné er fast gæste-blogger på Grand-bloggen og blogger desuden på sin egen blog her.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s