Det er en tysker!

Min far, Toni Erdmann

Det er utrolig  svært at forklare, hvad det er, der gør denne film så helt særlig. Den er SÅ crazy, så livsfilosofisk, så grinagtig, så sørgmunter, så TYSK, at det hver for sig og tilsammen næsten er for meget. Men det er IKKE for meget.

Jeg faldt helt tilfældigt over den allerbedste måde at illustrere rækkevidden af filmen på i mit Facebook-feed. Benedicta er underviser på det, der i gamle dage hed et lærerseminarium.

screen-shot-2016-12-08-at-10-25-37

Efterfølgende fortalte hun mig, at den studerende ikke bare havde været utroligt grinagtig, men også virkelig dygtig, så han fik 12 + en masse ros for iscenesættelsen…

Uden sammenligning i øvrigt, så tænker jeg på den norske tv-serie SKAM, der også rækker langt ud over tv-skærmen og flytter ind i virkeligheden. Det er det, som virkelig god kunst kan – på tværs af både kunstart og genre.

Filmen 2016-12-08-09-51-43er lang – 3 timer – men holder aldrig op med at overraske. Snyd ikke dig selv. Filmen har en, for en tysk film, utroligt lang og grundig artikel i den engelsksprogede Wikipedia.

***

Néné er fast gæste-blogger på Grand-bloggen og blogger desuden på sin egen blog her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s