Stockholm på en omstigning

Af Kim Foss i Stockholm

Det sidste, Olof Palme foretog sig i levende live, var at se ’Brødrene Mozart’ i Grand, vores Stockholm’ske navnebror. Palmes kontrafej pryder stadig trappehuset hos produktionsselskabet B-Reel på Södermalm, hvor man netop nu er i færd med at klippe Stig Björkmans næste Bergman-portræt. Efter ’Ingrid’ er turen kommet til ’Ingmar’. Den ser vi frem til. Det aktuelle biografrepertoire hinsidan har i øvrigt mange overlap med vores eget. Highlights omfatter Pernilla Augusts ’Den alvorsfulde leg’ (DK-premiere 15. december), ’Min far Toni Erdmann’ (DK-premiere 1. december) og Isabelle Huppert-filmen ’Dagen i morgen’ (kært barn har mange navne: På svensk hedder den ’Dagen efter denne’, på engelsk ’Things to Come’ og på fransk ’L’avenir’). Det hele handler om fremtid. Den har biograferne forhåbentlig også for sig. Still going strong-besøg i denne ombæring: Førstnævnte Grand (kig lige på dørmotivet med Greta Garbo – i intarsia), samt Sture og Zita på Stureplan, Rio og Victoria på Söder, Saga og Rigoletto på Norrmalm. Og så den kommende Capitol på Sankt Eriksplan, hvor der gerne skulle stå tre nye sale klar til næste sommer. Lige nu rives og bygges der på livet løs. De afbildede søjler får heldigvis lov at stå. Bonus-svensk: Et nyt net-filmtidsskrift har set dagens lys. Tjek og tilmeld dig på adressen her: http://www.povfilm.se/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s