Rød

PREMIERE DEN 8. DECEMBER

I den tredje film i Krzysztof Kieslowskis trilogi gælder det broderskab. Den unge model Valentine (Irène Jacob) bor i Genève. Ved et uheld kommer hun til at køre en hund ned, hvorefter hun opsøger dens ejermand, den pensionerede dommer Joseph Kern (Jean-Louis Trintignant), som også er hendes nabo. Manden virker dog ikke synderligt interesseret i hverken hundens ulykke eller dens tilstand, så i stedet opsøger Valentine en dyrlæge, som fortæller, at hunden er gravid. Alt imens hundens ejermand spionerer videre på sine omgivelser og aflytter folks telefonsamtaler. Filmen var nomineret til tre Oscars, Golden Globe og Guldpalmen i Cannes og vandt en Bodil for bedste ikke-amerikanske film.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s