Rejsebrev fra Tokyo

Af Kim Foss

Arigato! Tak til Japan Content Showcase og Tokyo International Film Festival, der rullede den røde løber ud i sidste uge af oktober – for filmindkøbere, journalister, almindelige publikummer og såmænd også Martin Scorsese, som blev begavet med en Samurai Award. Arrangementet var også en god anledning til at mødes med Studio Ghibli (tjek tidligere blogopslag fra Ghibli Museum), hvor den officielt pensionerede Hayao Miyazaki blev spottet i noget, der kunne ligne arbejdstøj. Den mest omtalte film på årets marked – Makoto Shinkais anime ’Your Name’ – var kun ny for de udenlandske gæster. Filmen havde japansk premiere i august og er allerede en af de bedst indtjenende film på hjemmemarkedet nogensinde. På lobby still’en fra filmen (se billedet ovenfor) er det sjovt nok Mori Tower i Roppongi Hills, der knejser i baggrunden. Det var her, i Toho-biografen, at filmfestivalen havde sit hovedkvarter. Vandhullerne fandt vi til gengæld i Shinjuku. Obligatoriske pit stops i Tokyo omfatter bl.a. New York Bar på 52. etage af Park Hyatt, hvor det meste af ’Lost in Translation’ er indspillet. Og så sværger filmfolk til den mildt sagt undselige ’La Jetée’ i værtshuskvarteret Golden Gai. Stedet er opkaldt efter Chris Markers legendariske film og er fast mødested for navne som Wim Wenders, Aki Kaurismäki og Quentin Tarantino. Fotoet af sidstnævnte i samurai-outfit hang dog andetsteds, nemlig i en af de vidunderligt velassorterede boghandlere på Yasukuni-Dori i Jimbocho-kvarteret. Hvis nogen husker den legendariske billedarkivar (med meget mere) Frede fra Hauser Plads, så må han være reinkarneret som bog- og fotohøker lige præcis dér…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s