Velkommen til Miyazaki-land

Af Kim Foss

Selvfølgelig har Hayao Miyazaki sit helt eget museum (opkaldt efter hans produktionsselskab). Og selvfølgelig er det helt oppe i superligaen – med et strejf af Gaudi (især hvad angår de bløde kurver) og noget, der ligner et vink til det fabulerende postbud Ferdinand Cheval, som for mere end 100 år siden påbegyndte sit Palais idéal i Sydfrankrig. Også Miyazaki har samlet til hobe tæt ved dér, hvor han voksede op. Museet – som både er mesterens ideelle og levende slot – ligger I Tokyo-forstaden Mitaka og kan prale af rigtigt meget. Heriblandt et oplevelsesrum for de små poder helliget en blød udgave af kattebussen fra ’Min nabo Totoro’, en samling fantasifulde teknologiske kreationer inspireret af mesterens film, flere rekonstruerede arbejdsrum, hvor man kan studere Miyazakis skitser og inspirationskilder (inklusive et ringbind, som udelukkende består af fotografier af skyer). Og så er der selvfølgelig en masse af værker af Miyazaki selv, inklusive freskomalerier i loftet og de smukkeste glasmosaikker i vinduerne. Den tre etager høje bygning er også udstyret med sin egen biograf, der viser kortfilm fra mesterens hånd – og vel at mærke kortfilm, som udelukkende vises dette ene sted i verden. Og i stråhatte-caféen kan man købe solid japansk husmandskost og skylle ned med tema-øl (økologisk, naturligvis), hvor Miyazakis søn Goro har udført etiketten. Og man kunne blive ved. Går turen til Tokyo, så sørg for at stemple ind samtidig med at du køber din flybillet. Der er så godt som altid udsolgt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s