Genius

OBS! VISES KUN I AFTEN KL. 19.

Bogforlæggere er sjældent de mest sexede filmhelte, men så mød lige Max Perkins! Perkins var manden bag litterære legender som Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald og Thomas Wolfe. I 1920’ernes jazzede New York gjorde hans røde pen store forfatteres værker tilgængelige for deres læsere. Filmen ‘Genius’, der er baseret på en prisvindende roman af A. Scott Berg, følger Perkins (Colin Firth) i hans første møde med den kreative tornado Thomas Wolfe (Jude Law), inden denne endnu har fået noget udgivet. Det bliver afsæt for et nært og turbulent samarbejde og venskab, der er så altopslugende, at det langsomt skubber Hemingway (Dominic West) og Fitzgerald (Guy Pearce) til side. Uagtet om man er bekendt med Wolfes værk, er det dybt fascinerende at følge de to meget forskellige mænds arbejde med at bearbejde forfatterens opus. Tidsbilledet er sikkert og stemningsfuldt ramt i lyd og billede, og det kan mærkes, at den debuterende filminstruktør Michael Grandage har mange års erfaring med skuespillere fra Londons teaterscener. Den afdæmpede Firth er en direkte modpol til Laws hyperaktive dynamo, men de får begge stærkt kvindeligt medspil fra de lige så forskellige kvinder i deres liv, spillet af Laura Linney og Nicole Kidman. Filmen, der deltog i hovedkonkurrencen ved filmfestivalen i Berlin tidligere i år, kan kun opleves på det store lærred ved denne særlige visning, der præsenteres i samarbejde med Bogforum.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s