Håbet bag hegnet

VISES KUN I AFTEN KL. 21:30.

DOKUMENTARPREMIERE: Den dansk producerede dokumentarfilm “Håbet bag hegnet”, som allerede et halvt år efter premieren på Berlin Filmfestivalen har modtaget hæder og priser på ti festivaler, får dansk biografpremiere den 5. oktober og tv-premiere den 13. på DR2.

Moritz Siebert og Estephan Wagners dansk producerede “Håbet bag hegnet”/”Les sauteurs” har vundet ikke mindre end ti priser og special mentions siden den i februar havde verdenspremiere på Berlin Filmfestivalen og der sikrede sig den Økumeniske Pris.

Onsdag den 5. oktober får filmen dansk biografpremiere i Grand Teatret i København med efterfølgende paneldebat med filmens instruktør Estephan Wagner, forfatter og journalist Thomas Ubbesen, advokat og bestyrelsesformand i Levende Menneskerettigheder Thorkild Høyer samt migrationsforsker Nauja Kleist fra Dansk Institut for Internationale Studier.

“Håbet bag hegnet” følger en af de mange håbefulde afrikanske migranter, der lever med en drøm om en dag at kunne rejse ind i Europa. Abou fra Mali befinder sig på et bjerg oven for den spanske enklave Melilla på Marokkos kyststrækning ud mod Middelhavet. Han er hovedperson i filmen og har selv ført kameraet i de 16 måneder, filmen følger ham, mens han sammen med tusindvis af andre migranter samme sted forsøger at forcere det stærkt bevogtede hegn ind til Melilla.

“Håbet bag hegnet” er produceret af Heidi Elise Christensen og Signe Byrge Sørensen for det danske produktionsselskab Final Cut for Real, som også stod bag Joshua Oppenheimers Oscar-nominerede “The Look of Silence”. Filmen er blevet til med Færdiggørelsesstøtte fra Filmværkstedet og støtte fra DR og DANIDA.

“Håbet bag hegnet” får tv-premiere på DR2 torsdag den 13. oktober kl. 23:00.

Læs mere om filmen: Da migranten tog kameraet

Priser og hæder

Berlinale: Ecumenical Award
DocumentaMadrid: Second Prize in International Competition
Dok.Fest München: Special Jury Mention
Docs Against Gravity, Warszawa: Amnesty International Award
Salina Doc Fest: Main Award
Salina Doc Fest: Editing Award by the Italian Cinema Editors Association
Camden IFF: Special Jury Mention
DokKa – Dokumentarfestival Karlsruhe: DokKa Award
Frankfurt Lichter IFF: International Feature Length Award
DMZ Docs, Seoul: Main Award

Desuden er filmen nomineret til en Prix Europa for bedste tv-dokumentar, som uddeles i midten af oktober.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s