Film og koncert i Grand Teatret

HE WHO GETS SLAPPED + Will Gregory (Goldfrapp)- live

Film + Koncert / Grand Teatret den 4 august 2016

Billetter via artFREQ. – Radical High Culture, Cph.

GOLDFRAPP-IKON INDTAGER KØBENHAVN
Will Gregory er den mandlige halvdel af den verdenskendte duo, Goldfrapp, hvor han fungerer som komponist, producer og musiker. Siden 1999 har Goldfrapp udgivet en række mesterlige albums, som har høstet både kommerciel succes og kritisk anerkendelse.

Will Gregory har desuden arbejdet med prominente navne som Portishead, Peter Gabriel, The Cure, Tears for Fears og Tori Amos.

Den multi-musikalske brite fra musikbyen Bristol, har indenfor de senere år komponeret en opera, indspillet med den store moderne komponist Michael Nyman, og ikke mindst, skabt et fremragende nyt score til klassikeren HE WHO GETS SLAPPED fra 1924

HE WHO GETS SLAPPED
Filmen er instrueret af svenske Victor Sjöström (1879-1960). Han arbejdede fra starten af 1920’erne i USA, og var kuriøst nok manden, der lavede MGMs første spillefilm – med den brølende løve i signaturen- og løven har faktisk en afgørende rolle i filmen.

Det nu hæderkronede studie tilbød Sjöström den legendariske skuespiller Lon Chaney, hvorefter de sammen lavede en veritabel klassiker. Chaney var allerede en stjerne på grund af sin rolle i ’The Hunchback of Notre Dame’ (1923). Men HE WHO GETS SLAPPED banede vejen for hans absolutte storfilm ’The Phantom of the Opera’ (1925) og senere ’Tell It to the Marines’ (1926)

GENTAGET PERSONLIG YDMYGELSE
HE WHO GETS SLAPPED er en adaption af russiske Leonid Andreyev berømte teaterstykke og film. Her fortælles historien om en videnskabsmand (Chaney), hvis liv bliver ødelagt af en ven, som stjæler ikke blot hans hustru, men også resultaterne af hans livs forskning.

Videnskabsmanden forbitres, og i afmagt og desperation slutter han sig til et cirkus som klovn. Hans populære show handler om at blive slået igen og igen, og klovnen bliver snart kendt som “HE” – selv hans identitet er blevet stjålet. Tragedien vil, at klovnen genoplever sin personlige og professionelle ydmygelse hver eneste gang, han bliver slået

GAS GIANTS
Will Gregory optræder under navnet Gas Giants, som desuden består af Tony Orrell som er trommeslager. Orrell kaldes ’The Birdman of Alkijazz’, hvilket indikerer Orrells sjældne talent. Han har blandt andet spillet trommer på Goldfrapps store album ’Felt Mountain’.

Gas Giants opfører deres eminente score til HE WHO GETS SLAPPED live i Grand Teatret den 4 august.

Filmkoncerten præsenteres i samarbejde med Lilla Filmfestivalen i Båstad, Sverige.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s