Kollegabesøg: Cinema Rif (Cinémathèque de Tanger)

This slideshow requires JavaScript.

Af Kim Foss

Der er kun 13 kilometer fra Spaniens sydspids til det nordlige Marokko, men lidt af en verden til forskel. Som filmnørd er man imidlertid aldrig på udebane. Tanger huser Afrikas mest velanskrevne filmhus, Cinema Rif, som også er hjemsted for Cinémathèque de Tanger. Her i sommermånederne kører biografen både ’Kung Fu Panda 3’ og en retrospektiv serie med Asghar Farhadi, ligesom den marokkanske filmkultur naturligvis har hjemme i biografen på Grand Socco, hvor medinaen og Ville Nouvelle mødes. Biografen åbnede i 1948 i tilpasset art deco-stil, men det var først i 2006, at filmsamlingen blev etableret og cinemateks-profilen blev lagt – alt sammen non-profit (eller non-lucratif, som det hedder på fransk). Ud over to sale på hhv. 380 og 60 pladser breder biografen sig ind i mellem ud over Grand Socco, hvor man om sommeren kan huse op til 4.000 besøgende til udendørsvisninger. I biografens café kan man slappe af med den klassiske myntete, quiche eller brownies i selskab med byens hipstere og cinéaster. Stik forbi næste gang du er på de kanter.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s