De Gyldne År

‘De gyldne år’ præsenterer os for tre udsnit af den snart midaldrende Paul Dédalus’ (Mathieu Amalric) dannelsesår. Paul er ved at forlade sit liv i Tadsjikistan, mens i flashbacks mindes ungdommen i Roubaix, moderens tilbagevendende nervesammenbrud, forholdet til hans fromme, men voldelige bror Ivan, en rejse til USSR, hvor han gav sit pas til en ung russisk mand, studierne i i Paris og hans spirende interesse for antropologien. Men især mindes han sin flammende forelskelse i Esther og deres turbulente kærlighedsforhold. I dette forførende stykke erindringskunst sender Arnaud Desplechin et kærligt blink i retning af Marcel Proust.

‘En smuk rejse tilbage til den tabte ungdom. Desplechins personinstruktion er brillant.’ Jeppe Krogsgaard Christensen, Berlingske (4 stjerner)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s