Néné går i Grand – og ser fransk film

Det er sådan en slags hemmelighed, der egentlig ikke er en hemmelighed. Men altså, Grand Teatret viser franske film næsten hver mandag. Og i mandags så jeg en. Det var en tidlig forpremiere, så du må vente til august med at se den – men glæd dig. Den største birolle spilles af Sidse Babett Knudsen, der viser sig at tale aldeles glimrende fransk. Hun er (også) skøn i denne rolle, hvor hun på stilfærdig vis får bragt en ellers stiv og gnaven dommer helt fra koncepterne. Man forstår ham.

Filmen hedder Hermelinen, den er instrueret af Christian Vincent, og Sidse Babett spiller sammen med en af fransk films tungere drenge, Fabrice Luchini. Ved forpremieren var Sidse Babett selv tilstede, og hun fortalte, at instruktøren Vincent er sådan en slags enevældig hersker på filmsettet, der svarede NON, når Sidse Babett kom med det, hun ellers selv syntes, var et knaldgodt forslag. Til gengæld havde Luchini været vanvittigt underholdende og inspirerende at arbejde sammen med. I øvrigt vandt Sidste Babett en César for bedste birolle, en meget stor ære for en ikke-fransk skuespiller. Hun var pærestolt, som det ses på billedet øverst, der er fra prisoverrækkelsen.

Filmen har “rigtig” premiere i Danmark til august, men hvis du bare slet ikke kan vente, så er der en ekstravisning mandag 13/6.

Det er forfriskende at se den indtagende danske statsminister i rollen som draaaagende narkoselæge og mor til en rapkæftet teenager…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s