Néné går i Grand – om sommeren

Jeg har aldrig forstået det der med, at biograferne står halvtomme og teatrene er lukkede om sommeren. Ja, okay, vi tager på ferie, men da ikke hele sommeren!? I de varme lande byder biograferne på dejlig air-conditioneret kølighed, og her i Danmark kan vi jo bare lade være med at gå i biffen på de allerskønneste lange sommerdage, men hvad med alle de knap-så-fantastiske dage? Og alle de rent ud sagt forfærdelige sommerdage, vi også er velsignet med her i Danmark? Og så snart vi er henne i august, så bliver dagene igen mærkbart kortere, og man kan med sindsro gå i biffen kl. 21.

Vi går jo stadig på restaurant om sommeren, også dem uden udeservering. Og TV-serier ser vi også, se bare på “Game of Thrones”, der kører nu på HBO. Hvem af os siger: “Nå, jeg venter med at se sæson 6 til efter sommeren?” På Netflix har sæson 4 af “Orange is the new Black” premiere i juni måned.

Jeg regner med at gå i biffen hver uge sommeren igennem. Jeg gør det med min familie eller mine venner og veninder, og vi spiser eller drikker kaffe inden og drikker vin efter. Det er godt og socialt. Jeg gør en del ud af at vælge den rigtige filmpartner til hver enkelt film – det vil jeg anbefale andre også. Hvorfor tvinge partner og/eller barn ind og se noget, de kun ser for min skyld? Nogle mennesker er bare de helt rigtige til feel-good film, andre er bedre til film, der skal gennemanalyseres bagefter. Tænk lige over det 😉

Her til sommer kommer der flere interessante film i Grand – jeg skal fx se denne her:

Jeg tror, den er ret ‘feel good’ – altså den er fransk og handler om en person, der ser tilbage på sine gyldne år…

Og så glæder jeg mig VILDT til denne her, “Idol” fra Palæstina. Og nej, det er ikke en klynkefilm, det er en film om en pælæstinensisk knægt, der insisterer på at spille musik midt i Gazas kaos, og som bare VIL være med i Arab Idol. Den skal jeg vist se sammen med junior.

Denne weekend er der gyserfilmfestival med John Carpenters bedste film. Dem skal jeg ikke se, for jeg er ikke til gysere. Men det kender jeg en hel del, der er. Så nu ved I det. Festivalen starter i dag, 27/5 med “Sidste Nat på Station 13”.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s