Er Ist Wieder Da

Komediens afsæt er genialt. Ved at beame Hitler ned i vor tid, siger David Wnendt (og filmforlæggets forfatter Timur Vermes) ikke så lidt om både fortiden og nutiden. På bedste ’Borat’-manér sendes den gamle diktator på strejftog blandt intetanende borgere i Berlin, hvor han tages imod med lige dele forargelse og – hvad der er mere bekymrende – begejstring. Turisterne i Berlin tager selfies med ham, og en snarrådig tv-producent øjner et stort potentiale i den tilbagevendte diktator. ’Vi ville give tyskerne mulighed for at le ad Hitler i stedet for at se ham som et monster, fordi det fritager ham for ansvar for hans handlinger og fjerner opmærksomheden for hans skyld for Holocaust,’ har instruktøren udtalt. Der er i øvrigt planer om at indspille samme historie i Italien – bare med Mussolini som hovedfigur.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s