Der Staat gegen Fritz Bauer

”Der Staat gegen Fritz Bauer” åbner Tyske Filmdage søndag den 10. april

Tyske filmdage har fundet sted siden 2010 og er et udtryk for, at tysk film har et voksende publikum i Danmark, vurderer Mikael Busch, der er lektor på Kolding Gymnasium og forfatter og bl.a. skriver om tysk film.

”Tysk film er endelig ved at blive mainstream i de danske biografer, hvor der egentlig altid har været forbløffende få tyske film. Men det er bemærkelsesværdigt, at det er film om Anden Verdenskrig, som folk ønsker at se, når de ser tyske film”, siger Mikael Busch.

”Der Staat gegen Fritz Bauer” handler om statsanklageren Fritz Bauer, der i 1950erne blev berømmet for sit bidrag til pågribelsen af Adolf Eichmann i et tæt samarbejde med den israelske efterretningstjeneste Mossad. Adolf Eichmann var den tyske SS-officer, der var ansvarlig for millioner af jøders deportation til udryddelseslejre.

Tyske filmdage er et samarbejde mellem Goethe-Institut Dänemark, Grand Teatret, Øst for Paradis, Nabolandskanalerne og Den Tyske Ambassade.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s