Rejsebrev fra Paris

Af Kim Foss

Det årlige rendezvous i Paris er startskuddet på de fransk-inklinerede filmdistributørers filmår. Her smager vi på varerne og får præsenteret kommende projekter. Og i pauserne besøger nogle af os byens biografer. Og her tager den eklektiske MK2-biograf ved Pompidou-centret prisen – både hvad angår dedikeret programlægning og publikum. Guy Maddins ‘The Forbidden Room’ vises fx ved én ugentlig forestilling, torsdag kl. 9.05! Det kræver sin cinéast! Efter 13. november 2015 omfatter et ophold i Paris også blomsterlægning ved Le Carillon, Le Petit Cambodge, Café Bonne Bière, La Belle Équipe, Comptoir Voltaire og Bataclan. En af årets mest interessante franske film foregreb faktisk terrorangrebene i to ombæringer – og kom af samme grund ikke op i biograferne. ’Made in France’ fortæller om en journalist, der infiltrerer en terrorcelle, som forbereder et terrorangreb i Paris. Filmen blev trukket inden premieren i forbindelse med angrebene på Charlie Hebdo. Og blev så trukket igen – én uge før den anden planlagte premiere – efter terrorangrebene i november. Historien er definitivt ’too close for comfort’, og filmen er her i januar udsendt direkte på VOD. Den fortjener bedre. ’Made in France’ er ikke sjov som ’Four Lions’, men skildringen af de hjemmegroede jihadisters vej til martyrrollen er ikke uden komiske momenter. Og så fungerer den som drama – meget bedre end den tacky plakat lader ane.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s