Thomas Vinterbergs Kollektivet

kollektivet_plakat

Den 14. januar 2016 får Thomas Vinterbergs KOLLEKTIVET premiere.

KOLLEKTIVET er Thomas Vinterbergs kommende danske storfilm. Et drama, der blandt andre har Ulrich Thomsen, Trine Dyrholm, Lars Ranthe og Fares Fares i bærende roller.

Historien

For akademikerparret Erik og Anna begynder det hele som en drøm. Sammen med datteren Freja etablerer de et kollektiv i Eriks store kasse af en villa i Hellerup. Med familien som fortællingens midtpunkt, inviteres vi ind i drømmen om et ægte kollektiv. Vi er med til husmøderne, middagene og festerne. Det er venskab, kærlighed, familie og fællesskab under samme tag, indtil en jordrystende forelskelse sætter fællesskabet og kollektivet på den ultimative prøve.

KOLLEKTIVET er et humoristisk, men også smertefuldt og rørende portræt af en hel generation. Filmen er en både nænsom og konfronterende kærlighedserklæring til en generation af idealister og drømmere, der for længst er vågnet op til virkeligheden.

Inspireret af Vinterbergs egen opvækst i et kollektiv

Grundideen til KOLLEKTIVET kommer fra Vinterbergs egen opvækst i et kollektiv, og han har længe gået med tanken om at bruge egne erfaringer i dramatisk sammenhæng.

For fem år siden besluttede Vinterberg på flere opfordringer derfor at prøve materialet af på scenen og fik mulighed for at uropføre stykket Kollektivet på det prestigefyldte Burgtheater i Wien. På premiereaftenen blev forestillingen modtaget med ekstatiske ovationer, og så Thomas Vinterberg besluttede efterfølgende, at teaterstykket skulle blive til film. Kort herefter begyndte han i samarbejde med manuskriptforfatteren Tobias Lindholm at udforme filmen KOLLEKTIVET.

Anbefalet hashtag: #kollektivetdk

1 Response

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s