Rejsebrev fra Prag

Af Kim Foss

Prag var værtsbyen, da medlemmerne af Europa Cinemas – 2.350 biografer fordelt over 596 byer i 42 lande – sidst i november tørnede sammen for at holde kongres og lære af hinanden. Ud over at høste erfaringer – og dele ud af vore egne (som i parentes bemærket også handler om biografens virtuelle rum, bloguniverser etc.) benyttede vi naturligvis lejligheden til at besøge nogle af vore kolleger. Skulle du af den ene eller anden grund runde den tjekkiske hovedstad, så kig gerne på disse udsøgte små og store filmpaladser.

Světozor
To fine sale i kælderen i en butiksarkade centralt I byen.  Svetozor udstiller også plakater og er udstyret med en lille, men overordentligt velassorteret butik, hvor man kan købe filmplakater, lobbystills og dvd’er I feinschmecker-kategorien. Og ve i øvrigt den biografgænger, der slæber popcorn med i biografen. Straffen er hård:

Lucerna
Lige over for Světozor ligger Art Nouveau-paladset Lucerna, der også huser en imponerende biografsal af den gode, gamle skole. Husk at kigge på caféens kagesortiment.

Kino Aero
Moderskibet, når det kommer til uafhængige biografer i Prag, ligger et godt stykke ude i Žižkov-kvarteret. Men Aero er turen værd, og den solide programlægning smitter i øvrigt også af på et par andre biografer i byen, for Kino Aero ejer både Světozor og Bio Oko.

Bio Oko
Oko betyder øje på tjekkisk. Biografen blev etableret i 1940 i et funktionalistisk boligbyggeri i Praha 7 – nord for floden. Baren er særligt hyggelig, og tricket med strandstole i salen fungerer også fint, selv om onde tunger påstår, at rumtemperaturen bevidst holdes lavt, så man umuligt kan blunde til filmen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s