Europæisk film satte pris på friheden i Berlin

Germany_European_Fi_989592y

Youth (premiere 14 januar), 45 år (i biografen nu) og Amy (DVD kan købes i billetsalget) vandt alle priser i Berlin lørdag aften.

Erik Jensen skriver i Politiken:

En af de absolut vægtigste filmskabere i Europa i disse år er den 45-årige italiener Paolo Sorrentino, der igen vandt den europæiske filmpris for årets bedste film ved prisuddelingen i Berlin i aftes med sin meget roste ‘Youth’. Også prisen som årets instruktør tilfaldt Paulo Sorrentino fra Napoli, mens hans mandlinge hovedrolleindehaver, den britiske veteran, Michael Caine, vandt prisen for årets mandlige skuespiller i Europa.

De europæiske filmpriser, European Film Academy (EFA) er det europæiske svar på de amerikanske Oscars og blev i aftes i Haus der Berliner Festspiele uddelt for 28. gang. Det blev en stor aften for Paulo Sorrentino, der også i 2013 vandt hovedprisen for den bedste film med La Grande Belezza (Den store skønhed).

Dette års vinder, Youth, der får dansk premiere midt i januar, har Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz og Paul Dano på rollelisten. Filmen foregår på og omkring et elegant hotel ved foden af Alperne. Her ferierer det aldrende vennepar Fred (Michael Caine) og Mick (Harvey Keitel), henholdsvis pensioneret dirigent og stadig aktiv filminstruktør.

Læs hele artiklen på pol.dk her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s