Den Franske Forbindelse

Den-franske-forbindelse-plakat

Stilfuldt fransk gangsterdrama baseret på virkelige begivenheder instrueret af Cédric Jimenez med Jean Dujardin og Gilles Lellouche i hovedrollerne. Historien om den franske heroinmafia er også den, William Friedkin lod sig inspirere af til filmen “The French Connection”, der med Gene Hackman i hovedrollen som Jimmy “Popeye” Doyle vandt 5 Oscars.

“Den Franske Forbindelse” begynder i 1975 i Marseille. Pierre Michel (Jean Dujardin) er politimagistrat og netop flyttet til byen sammen med sin kone og børn, da han bliver udnævnt til leder for opklaringen af organiseret kriminalitet.
Det kriminelle miljø i havnebyen bliver hårdt styret af gangsterbossen Gaëtan “Tany” Zampa (Gilles Lellouche), der holder både myndighederne og de kriminelle forbindelser i et jerngreb. Han anses som nærmest urørlig, men Pierre er fast besluttet på at komme ham til livs.

Hovedrollen som Pierre Michel spilles af Jean Dujardin, der fik sit store gennembrud i Michel Hazanavicius’ “The Artist”, som han vandt både en Oscar og Golden Globe for. Vi har senest set ham i George Clooneys “Monumenternes mænd”. Gilles Lellouche medvirkede også sammen med Dujardin i Guillaume Canets “Små hvide løgne” og har senest spillet sammen med Vincent Lindon i Fred Cavayés effektive spændingsfilm “Mea Culpa”.

“Den Franske Forbindelse” modtog tidligere på året to César-nomineringer.

Filmen præsenteres af AWE.

Køb billetter HER.

‘An exciting, epic policier with whiffs of both its American cousin and Scorsese.’ The Hollywood Reporter.
Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s