Asger Schnack om Amy

amy-winehouse-tony-bennett

Af Asger Schnack

Jeg har været inde at se ”Amy” for anden gang. Det blev den kun bedre af. Alle (gode) film bør ses (mindst) to gange, ligesom alle (gode) bøger bør læses (mindst) to gange. Ofte har man ikke tid eller får det ikke gjort; men det er umagen værd. I tilfældet ”Amy” blev det endnu tydeligere, hvilket mesterværk der er tale om. En tragedie af dimensioner (på filmen såvel som i virkeligheden). En kvinde omgivet af rene sataner, svigt og grådighed, hvis ikke svaghed og simpel dumhed (idioti). Der er kun én helt i filmen (foruden Amy selv): Tony Bennett. (Fremragende spillet af Tony Bennett). Det er en storslået film, der kaster lys på en legendarisk stjerne (en stor, stor kunstner), men også på mellemmenneskelige forhold i det hele taget, på succesens pris, på et liv på stoffer (alkohol), sindssygt godt arrangeret som film, alle detaljerne står lynklart (lynklarere) her anden gang. Jeg tror, jeg skal ind at se den igen! (Til jer, der ikke har set den: Det kan nås endnu!). (Asif Kapadia: ”Amy”, 2015).

Køb billetter til Amy HER.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s