Trofæer: Laurie Andersons nye og Alan Solomon Cup er i hus

LaurieHeart-of-a-dog_image_ini_620x465_downonly

IMG_3672

Jagten er gået ind, og de første trofæer er kommet i hus her i weekenden. Til Grands biografdistribution Camera Film har vi trykket næver på en aftale på Laurie Andersons ’Heart of a Dog’*, hendes første siden koncertfilmen ’Home of the Brave’ fra 1986. Filmen foregiver at handle om New York-kunstnerens terrier, men undervejs kommer vi meget videre omkring i et gribende filmessay, hvor instruktøren humoristisk og indsigtsfuldt reflekterer over liv, død, kærlighed, konsekvenserne af 11. september, NSA, Wittgenstein og Den Tibetanske Dødebog. Og meget mere. Til slut synger Lou Reed ’Turning Time Around’, så ikke et øje er tørt.

Ovenpå på denne fantastiske rutsjetur i de høje sfærer var nogle af os så heldige at blive beamet ned på jorden til årets fodboldkamp mellem Europa og resten af verden på Lamport Stadium et par kilometer ude ad King Street. Kampen udspilles faktisk tre gange om året, i maj i Cannes, så i Toronto i september og til slut på American Film Market i Los Angeles først i november.

I Toronto er der af en eller anden grund færre fodboldspillende filmfolk end på de andre festivaler, så holdene forstærker sig på forskellig vis. Danskere og islændinge sorterer ikke under Europa-holdet (lang historie), der i gårsdagens anledning havde forstærket sig med den tidligere Arsenal- og Tottenham-spiller Rohan Ricketts. Når man normalt øver sine færdigheder på Kløvermarken var det vanskeligt ikke at føle sig lidt overmatchet dér, men manden var venlig ikke at spille sig ud, og ’vi’ tog trofæet efter en tæt 4-3 kamp.

Trofæet er i øvrigt opkaldt efter salig Alan Solomon, som var med til at arrangere de første, sagnomspundne dyster i Cannes tilbage 1990’erne, men som ikke er blandt os længere… præcis som Laurie Andersons terrier og hendes ægtemand Lou Reed. Hvil i fred.

Følg løbende Kims besøg på filmfestivalerne i Venedig og Toronto her på bloggen.

*Der er intet dansk Wikipedia opslag i skrivende stund.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s