Kim Foss: Zandvliet går Spielberg i bedene og Brühl tænder på Málaga

Ein tag in Barcelona

IMG_3657

IMG_3659

Torsdag aften åbnede Martin Zandvliets ’Under sandet’ ærefuldt sin serie i Toronto i det smukke Elgin Theatre, hvor moderator under den efterfølgende Q&A konstaterede, at Zandvliet havde gjort for sand, hvad Spielberg gjorde for vand. Sådan.

En kilometer vestpå blev festivalen sparket afsted med den officielle åbningsgalla på ’Demolition’ i Princess of Wales Theatre, hvor Jake Gyllenhaal gik amok (på lærredet). Instruktøren Jean-Marc Vallée (det var ham med ’Dallas Buyers Club’ og ’Wild’) bød velkommen og havde da også lovet rock’n’roll – og så kom også Jake og med – og modspiller Naomi Watts på scenen. Er ’Demolition’ så en Oscar-film? Hmmm, måske for weird, men også ubetaleligt morsom…

Det var også morsomt at møde Daniel Brühl, som af en eller anden grund troppede op til receptionen for ’Under sandet’. Ham mødte jeg første gang i 2003, da han var Shooting Star i Berlin og efterfølgende lagde vejen om København. Siden er der løbet en del vand i åen. Daniel var begejstret over min Málaga-trøje. Selv er han født i Barcelona, men hans bedstefar boede i Málaga og skrev om tyrefægtning i den lokale avis. Når han ikke er på optagelse deler Daniel sin tid mellem Berlin og barndomsbyen, som han faktisk har skrevet en hel bog om – udgivet på tysk og spansk.

Vi snakkede også ’Rush’, Formel 1 i almindelighed og Niki Lauda i særdeleshed. Filmen var på ’Titanic’-niveau i Østrig, ifølge Daniel. Og hårdhudede Niki fældede en tåre, da han så den…

’Under sandet’ har dansk premiere 3. december.

Følg løbende Kims besøg på filmfestivalerne i Venedig og Toronto her på bloggen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s