Kim Foss: Festival-ekspressen i New York

Sunshine

IMG_3577

IMG_3591

IMG_3582

Festival-ekspressen er på vej til Toronto med stop over i New York. Her er par arthouse biografer, vi har besøgt på Labor Day:

Sunshine Cinema, 143 East Houston Street
Et klassisk teater (fra 1898) på Lower East Side, der nu kører for fuld skrue som biograf med 5 sale. Bonus: Katz’s Delicatessen med verdens bedste pastrami-sandwiches ligger lige ved siden af.

Angelika Film Center, 18 West Houston Street
Klassikeren. Har vist film i SoHo siden 1989. Foyerens rummelighed matches dog ikke af alle salene, og man må leve med at subway’en både kan høres og mærkes under fremvisningen.

Film Forum, 209 West Houston Street
Non-profit biograf med både nye og ældre film på repertoiret. Septembers slagnummer er en kæmpe kavalkade med Vittorio De Sica.

IFC Center, 323 Sixth Avenue
Biografen I det gamle Waverly Theater kører indies, kult og dokumentar – også af den krævende variant. Personalet var dog alt andet hjælpsomt, da vi lagde vejen forbi. De opfører sig sikkert bedre, når Wim Wenders kommer forbi… På plussiden: Man kan købe Fassbinder t-shirts og Godard-muleposer i billetsalget.

Anthology Film Archives, 32 Second Avenue
Über-nørdet skattekammer for folk med hang til avant-garde og eksperimentfilm, som man både samler på og viser frem. Anthology kører også spillefilm. Roger Corman var forbi august, hvor han præsenterede old school 3D-filmen ‘The Man with the X-ray Eyes’. Klasse!

Følg løbende Kims besøg på filmfestivalerne i Venedig og Toronto her på bloggen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s