Kim Foss: Hvad sker der lige for Boston?

IMG_3514

IMG_3512

Venedig bejler til amerikanerne og åbenbart specielt til Boston i år, hvor hele to film udspilles i byen. Tom McCarthys ‘Spotlight’* er en rigtig journalistfilm, der med afsæt i Boston Globes Pulitzer-vindende afsløringer kaster der lys over byens katolske kirke og de store pædofili-sager, som blev offentliggjort først i dette årtusind. I slutcredits listes alle de andre byer, hvor lignende overgreb i den rimeligt stor stil har fundet sted, inklusive Trondhjem. Det italienske publikum klappede højlydt, da det fremgik, at den ansvarlige kardinal i Boston endte med at blive forflyttet. til Vatikanet. Sådan gør man hovedrent i kirken. I ‘Black Mass’* (‘L’ultimo Gangster’ på italiensk) gælder det forbryderen Whitey Bulger (spillet af en creepy Johnny Depp med meget høj hårgrænse), der præcis som de katolske præster nød beskyttelse fra højeste sted i alt for mange år. Hvad sker der lige for Boston?

Følg løbende Kims besøg på filmfestivalerne i Venedig og Toronto her på bloggen.
*Der er i skrivende stund ikke danske Wikipedia opslag.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s