Saint Laurent

saint_laurent_ver2_xlg

Modeskaberen Yves Saint Laurent har før været portrætteret på film, men aldrig så stilsikkert og legesygt som i Bertrand Bonellos* film om hans kreative storhedstid fra 1967 til 1977. Gaspard Ulliel spiller den skiftevist kreative og (selv)destruktive mode-dandy, der surfer succesfuldt på en verden af bølget fløjl og rhinsten, men også cruiser gennem Paris’ betændte baggyder i jagten på unge mænd. Ulliel er omgivet af unge stjerner som Léa Seydoux (Adéles liv) og Louis Garrel i en impressionistisk fantasi over et virkeligt liv, der på alle punkter var dedikeret til æstetik.

‘Ærlig, inderlig, sanselig fremstilling af manden med den blide stemme og skjult generthed.’ Line Gren, Cinemaonline (5 stjerner)

Instruktøren Bertrand Bonello har selv komponeret musikken til filmen*, der tillige har sange med bl.a. Creedance Clearwater Revival, The Velvet Underground, The Metros, Maria Callas, Frankie Valli & The Four Seasons og Patti Austin på soundtracket.


Køb billetter HER.

*Der er i skrivende stund intet dansk Wikipedia opslag.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s