Så er der dansk trailer til Phoenix

11221332_996053747086580_8828747274223073698_o

’Phoenix’ hjembragte Christian Petzold de internationale filmkritikeres pris på filmfestivalen i San Sebastian.

Instruktørens opfølger til ’Barbara’ udspilles i Berlins ruiner umiddelbart efter Anden Verdenskrig. Nelly (Nina Hoss) har overlevet KZ-lejrene, men ikke uden ar på både krop og sjæl. Da vi møder hende, er hun formummet i bandager efter en stor ansigtsoperation. Hendes største drøm er at blive genforenet med sin mand Johnny (Ronald Zehrfeld), men damødet oprinder, genkender han hende ikke umiddelbart, og rygterne om at det i virkeligheden var ham, der sendte hende i armene på nazisterne, gør ikke situationen mindre usikker.Petzolds dobbelttydige livtag med identitet og historie byder ikke på hverken nemme løsninger eller bekvemme svar, men understøtter i stedet følelseskraften i et stadigt mere intenst melodrama, der har taget sin titel fra en berlinsk natklub, men som selvfølgelig også alluderer til fuglen Fønix, der rejser sig af asken.

I biograferne fra den 20. august 2015.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s