Throwback Thursday: Daniel Barenboim i Grand Teatret

Barenboim

Pianisten og dirigenten Daniel Barenboim modtog Léonie Sonnings Musikpris på 600.000 kr. i 2009. Daniel Barenboim har gennem 40 år været en af den internationale klassiske musiks vigtigste personligheder. Som dirigent har han markeret sig som en af verdens førende. Barenboim fik overrakt Musikprisen ved en koncert søndag den 19. april 2009 i DR’s dengang nyåbnede koncertsal, hvor han var solist i to klaverkoncerter af Beethoven. Michael Schønwandt dirigerede Det Kgl. Kapel.

I ugen før Sonningkoncerten kunne Daniel Barenboim opleves i Grand Teatret, hvor han spiller sonater af Beethoven og lærer fra sig til unge pianister i en af sine berømte masterclasses. De unge pianister er bl.a. en ung Lang Lang og Saleem Abboud Ashkar*. Barenboim selv spiller Måneskinssonaten.

Filmforestillingerne blev arrangeret af Sonning Musikfonden i samarbejde med pladeselskabet EMI Classics.

*Der er i skrivende stund ikke noget dansk Wikipedia link.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s